Els dragons de Komodo tenen el primer contacte físic per aparellar-se

El mascle de dragó de Komodo ha perseguit a la femella i per un moment l’ha arribat a agafar sense que ella el mossegués  en el primer intent d’aproximació que ha dut a terme el Zoo de Barcelona. Encara que hi ha hagut persecució i contacte físic, la dragona no estava prou receptiva i finalment s’ha amagat al cau abans que es pogués consumir l’acte de reproducció. Segons el biòleg que porta el cas, Manel Aresté, la femella no ha entrat en zel perquè és molt jove i no estava prou preparada.

El Zoo manté els dragons de Komodo en gàbies de vidre i separats per sexe./ Clara Roig

L’associació dels dragons de Komodo és molt agressiva i per això hi ha d’haver un protocol previ. Abans d’ajuntar-los se’ls ha tallat les ungles i se’ls ha donat més menjar de l’habitual perquè estiguessin més relaxats i no poguessin córrer tant. Per aquesta raó el mascle no ha pogut atrapar la femella i aquesta s’ha pogut escapar al seu cau. Durant l’últim mes de febrer els dragons han desenvolupat reconeixement visual i olfactiu mutu. En les pròximes setmanes es continuaran fent intents per ajuntar mascle i femella.

2 comentaris

Filed under Novetats

2 responses to “Els dragons de Komodo tenen el primer contacte físic per aparellar-se

  1. Retroenllaç: “En l’aparellament dels dragons de Komodo la femella ha de tenir un paper molt més actiu”” | Entrevistes

  2. Retroenllaç: Els dragons de Komodo es van aparellar ahir al Zoo | BarZelOOna news

Deixa un comentari