Els dos grups de goril·les intercanvien instal·lació

Els dos grups de goril·les del Zoo de Barcelona han canviat de recinte per facilitar el treball dels cuidadors. La família del Floquet de Neu torna a la seva antiga instal·lació, i els nouvinguts es desplacen a la gàbia descoberta.

Els responsables del Zoo han considerat necessari el canvi perquè Xebo, el fill de Floquet de Neu, és vell i requereix d’un espai cobert per resguardar-se quan fa mal temps. A més, tant ell com la seva família disposaran d’un dormitori més proper i còmode.

goril·les a la seva instal·lació

L’Ebobo i una de les seves femelles juguen a la seva antiga instal·lació amb lianes reciclades, una altra mesura d’enriquiment del Zoo./ Clara Roig

La cap del departament dels primats, Maria Teresa Abelló, assegura que el canvi també afavorirà l’altre grup de goril·les, el de l’Ebobo. D’individus més joves i en edat de reproducció, el grup se sentirà amb més llibertat perquè el nou hàbitat compta amb espais on es poden amagar dels visitants.

Aquest intercanvi de gàbies respon a la política del Zoo, que creu que el desplaçament enriqueix la qualitat de vida dels animals.  Es tracta d’una mesura per tal que els primats actuïn com si es trobessin en el seu hàbitat natural.

Nota: Aquesta notícia està escrita en un format radiofònic. Pròximament penjarem la grabació perquè ho pogueu escoltar amb les nostres veus i les d’alguns col·laboradors!

3 comentaris

Filed under Novetats

3 responses to “Els dos grups de goril·les intercanvien instal·lació

  1. Anònim

    Podràn conviure desde el principi el grup del Xebo i les mones de Brazza, o hauràn de anar rotant com van haver de fer amb el grup de l’Ebobo?

  2. Pel que jo sé les mones de Brazza estan a una instal·lació a part, a la gal·leria de primats, i llavors no hi hauria cap problema de convivència. No sé si et refereixes a això!

  3. Anònim

    Xebo no és fill de Floquet (no tenen cap parentesc), la filla es la Machinda.

Deixa un comentari